Vacature

Domein Architect Bedrijfsvoering

Erasmus Universiteit Rotterdam


Voor onze opdrachtgever Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) zijn wij op zoek naar een ervaren Domein Architect. Als Domein Architect opereer je op het niveau van Bedrijfsarchitect.

DE ORGANISATIE
Een smeltkroes van talent, internationaal georiënteerd en sterk maatschappelijk betrokken. Dat is de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Een universiteit die met 30.000 studenten en bijna 3.000 medewerkers wetenschappelijke kennis in Rotterdam ontwikkelt die grenzeloos toepasbaar is. Belangrijke waarden voor de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn durf, nieuwsgierig, maatschappelijk betrokken, grensverleggend en streven naar succes. Om te blijven bouwen aan haar digitale ambities zijn wij voor de EUR op zoek naar een enthousiaste en gedreven een Domeinarchitect. Je wordt verantwoordelijk voor het domein Bedrijfsvoering.

Over Erasmus Universiteit Rotterdam
De EUR is een toonaangevende universiteit. Zowel haar onderzoek als het onderwijs worden internationaal hoog gewaardeerd. Dit is terug te zien in de studentengemeenschap, die maar liefst 114 nationaliteiten omvat. De organisatie heeft een ambitieus, ondernemend en samenwerkingsgericht profiel. De EUR stimuleert internationale netwerken en de vorming van strategische allianties (bijvoorbeeld samenwerking met Universiteit Leiden en TU Delft) op tal van gebieden rond onderwijs, onderzoek en valorisatie.

De EUR heeft zeven faculteiten, twee instituten, een afdeling professional services en een staforganisatie:

 • Erasmus School of Economics
 • Rotterdam School of Management
 • Erasmus School of Law
 • Erasmus School of Social and Behavioural Sciences
 • Faculteit der Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen
 • Erasmus School of Philosophy
 • Erasmus School of History, Culture and Communication
 • Institute of Social Studies
 • Institute of Health Policy and Management
 • Professional Services
 • Algemene Bestuursdienst (ABD), staforganisatie

Organisatie, CIO Office, digitalisering en doelstellingen
Erasmus EUR is op het vlak van digitalisering toonaangevend. Met de ontwikkeling van de ‘smart’ campus’ zet de universiteit de toon, zij organiseert vooruitstrevende digitale onderwijsvormen en faciliteiten voor onderzoekers zoals een onderzoeksplatform, voor datagericht, snel en flexibel onderzoek.

De Erasmus Universiteit maakt momenteel een strak aangestuurde inhaalslag het terrein van IV/IT om de ambities van de smart campus te realiseren. De faculteiten en zeven centrale diensten hebben gezamenlijk verantwoordelijkheid voor professional services. De zeven centrale diensten houden zich bezig met ICT, HR en finance, facilitaire dienstverlening, marketing & communicatie, onderzoeksondersteuning en onderwijs en studentzaken.

Functieomschrijving:

Als Domein Architect werk je vanuit het CIO-Office aan de belangrijkste ontwikkelingen in de markt, het hoger onderwijs en de EUR. Vanuit een duidelijke visie op het gebied van het domein Bedrijfsvoering geef je richtinggevende adviezen aan de Chief Information Officer (CIO).

Jij gaat de Erasmus Universiteit veranderen naar een meer digitale universiteit. Daarvoor ga je aan de slag met het opzetten van de doelarchitecturen Bedrijfsvoering of Onderzoek om de organisatie op een hoger en volwassen niveau te krijgen. Je geeft hierin richtinggevende adviezen aan de CIO. Door je inzicht in de bedrijfsvoering van de EUR, je eigen visie op werken onder architectuur en de context van de EUR weet je als geen ander de brug te slaan tussen business- en IV/IT-doelstellingen. Vanwege je sterke analytische vermogen breng je realistische adviezen uit over kansen, beperkingen en randvoorwaarden op het gebied van digitale transformatie.

De uitdagingen
De Domein Architect komt het CIO-architectenteam versterken en werkt aan de realisatie van het Masterplan Digitalisering van de EUR 2024. De EUR bestaat uit verschillende domeinen, waarvan het zwaartepunt in jouw functie ligt bij het domein Bedrijfsvoering maar ben je ook inzetbaar voor de overige domeinen. Overige taken en verantwoordelijkheden:

 • In de rol van domeinarchitect ontwikkel je in nauwe samenwerking met management en directie(s) doelarchitecturen op strategisch/tactisch niveau. Je duidt relevante interne en externe ontwikkelingen en beoordeelt de impact daarvan op het IV-landschap van de Erasmus Universiteit; 
 • Je bent de regievoerder op het proces om de domein- en doelarchitecturen te ontwikkelen en onderhouden. Daarbij vertaal je strategische doelstellingen en afdelingsplannen in een doelarchitectuur waarbij je intensief samenwerkt met IV/IT-collega’s; 
 • Hierbij zorg je voor draagvlak bij zowel het management als medewerkers van de betrokken afdelingen. Je draagt de doelarchitectuur uit en ziet toe op de realisatie en toepassing in samenwerking met solution architecten. Daarnaast draag je vanuit jouw vakgebied je eigen steentje bij;
 • Je bent de sparringpartner van management en directie op het gebied van de doelarchitectuur en de roadmaps waarbij je een belangrijke rol speelt bij de monitoring van de roadmap realisatie, mogelijke bijsturing in de vorm passende interventies en eventuele escalaties; 
 • Daarnaast coördineer je de ontwikkeling van (project) start architecturen bij veranderings- trajecten met een zware IV-component, waarbij je nauw samenwerkt met de solutionarchitecten en projectleiders.

DOWNLOAD HIER HET VOLLEDIGE FUNCTIEPROFIEL IN PDF


Functie-eisen:

Voor deze functie worden kandidaten met ervaring op het gebied van bedrijfsvoerings architectuur gezocht, in het bijzonder met onderstaande ervaring: 
 • WO werk- en denkniveau, aangevuld met minimaal vijf jaar relevante werkervaring; 
 • Een opleiding op het gebied bestuurlijke informatiekunde, bedrijfskunde of informatica; 
 • Ervaring met het opstellen van architectuur op strategisch/tactisch niveau en daarbij te fungeren als sparringpartner voor management en directie; Agile werkervaring heeft een sterke pre;
 • Certificering ArchiMate en TOGAF (of bereidheid deze certificering binnen 1 jaar te behalen); 
 • Kennis van theorie en methodische aspecten van Enterprise Architectuur en bereid daar blijvend in te ontwikkelen; 
 • Affiniteit met relevante thema’s zoals: Datamanagement, Customer Relationship Management, Finance Management, Human Resource Management, Facilities & Property Management als ook Commercial Activities is een pre.

Competenties
 • Organisatiebewustzijn, strategische visie en conceptueel denkvermogen; vooruitkijken en ownership nemen;
 • Analytisch vermogen en oordeelsvorming; 
 • Initiatiefrijk, faciliterend, oplossingsgericht & proactief; geeft aan waar problemen zijn en/of hulp nodig is
 • Plannen en organiseren; werkverdeling, doelgerichte voortgang; helicopterview; 
 • Besluitvaardigheid en overtuigingskracht; stevige persoonlijkheid, durft impopulaire besluiten te nemen
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden (zowel Nederlands als Engels); ‘helder & to the point’;
 • Conflictpreventie en -beheersing, sterke mate van klantgerichtheid en uitstekende verbinder in samenwerking in teamverbanden; inzetten op de krachten en toegevoegde waarden van teammembers; bijsturen waar nodig.

Voldoe je niet aan alle functie-eisen, maar ben je leergierig en wil jij je verder ontwikkelen in deze mooie functie? Ook dan vragen we je om te solliciteren. 

Arbeidsvoorwaarden:

Een afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de collectieve arbeidsvoorwaarden overeenkomst Nederlandse Universiteiten (cao NU). 
Het dienstverband wordt aangegaan voor de duur van één jaar, bij gebleken geschiktheid is omzetting naar een vast dienstverband mogelijk. Bij voorkeur wordt het dienstverband zo snel als mogelijk aangegaan. 
Het salaris is marktconform en afhankelijk van jouw kennis en ervaring.

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

PROCEDURE
De begeleiding van de wervings- en selectieprocedure is in handen van InterExcellent, in de persoon van Bert Wolthuis. Hij zal de eerste gesprekken voeren met geschikte kandidaten. Vervolgens zullen de curricula vitae van de meest passende kandidaten aan de selectiecommissie worden gepresenteerd. Op basis hiervan worden eindkandidaten geselecteerd voor gesprekken binnen de EUR. Van de eindkandidaten kunnen in overleg referenties worden nagetrokken. Een persoonlijkheidstest en (ontwikkel)assessment kunnen onderdeel uitmaken van de procedure.

Solliciteren en planning

 • Sollicitaties (een functiegerichte motivatiebrief plus CV) ontvangen we graag zo spoedig. 
 • Op basis van een brief en CV selectie worden kandidaten uitgenodigd voor een oriënterend gesprek bij InterExcellent in Baarn. Op basis van een brief en CV selectie worden kandidaten zo snel mogelijk uitgenodigd voor een oriënterend gesprek bij InterExcellent in Baarn. Hierbij wordt rekening gehouden met de vakanties.
 • De meest passende kandidaten worden daarna voorgedragen aan de selectiecommissie binnen de EUR die beslist met wie zij wenst kennis te maken.

De selectiegesprekken vinden vervolgens plaats bij de EUR in Rotterdam.

Locatie:
 • Rotterdam

Bert Wolthuis

Associate Partner IT Regie Management Lokale overheid en Onderwijs
Stuur een e-mail of bel +31 (0) 35 5280430