Vacature

Functioneel Beheerder

Erasmus MC


Voor onze opdrachtgever Erasmus Medisch Centrum (Erasmus MC) zijn we op zoek een Functioneel Beheerder. Als Functioneel Beheerder sla je een brug tussen de bedrijfsprocessen en de ICT. 
Je bent intermediair tussen de eindgebruiker en het (technisch) beheer van HiX, het ziekenhuisinformatiesysteem waarin alle gegevens over de behandeling van patiënten staan. 
We zijn op zoek naar een energieke, enthousiaste en authentieke persoonlijkheid die het leuk vindt om samen doelen te bereiken.

OVER ERASMUS MC
Het Erasmus MC is als grootste universitair medisch centrum van Nederland te vinden midden in het dynamische Rotterdam. In mei 2018 is de prachtige nieuwbouw voltooid en het nieuwe Erasmus MC van de 21e eeuw officieel geopend. 
Het Erasmus MC heeft een omzet van ongeveer 2 miljard en jaarlijks worden er ongeveer 175.000 unieke patiënten gezien. Als de grootste werkgever in de regio Rotterdam is Eramus MC in 2019 uitverkoren als “Top Employer cure & care Nederland”. Voor meer info over het ziekenhuis, zie: Over Erasmus MC 

“TECHNOLOGIE & TOEWIJDING”
Het Erasmus MC heeft de ambitie het eerste Technische UMC van Nederland te worden. Technologie en toewijding zijn de sleutelwoorden. Er is sprake van een ambitieuze en complexe ontwikkelagenda (“Koers23”), zowel binnen, als buiten het UMC.
Toekomstige grote innovaties op het gebied van gezondheid en zorg liggen op de terreinen waar biomedische en natuurwetenschappen, geneeskunde, technologie en big data elkaar raken. 
De innovaties die hieruit voortvloeien beïnvloeden het perspectief op gezondheid en ziekte, op moleculair, cellulair, mens- én populatieniveau. Dit heeft implicaties voor de manier waarop de patiëntenzorg, het wetenschappelijk onderzoek en het onderwijs ingericht gaat worden. Technologie wordt een steeds belangrijker, en niet meer weg te denken, onderdeel van alle kerntaken.

Het Erasmus MC is de academische motor die nieuwe regionale, nationale en internationale samenwerkingen en netwerken vormgeeft, leidt en faciliteert. De daaruit ontstane synergie en innovatie worden volop ingezet om, samen met partners, patiënten te behandelen, een gezonde samenleving te bevorderen en daarmee maatschappelijke impact te hebben. Voor meer info over de strategie, zie: Koers23 Magazine.

INFORMATIE & TECHNOLOGIE (I&T) ORGANISATIE
De Informatie & Technologie (I&T) organisatie bestaat uit meer dan 300 medewerkers die werken binnen 4 organisatieonderdelen: Informatiemanagement, ICT Services, Medische Technologie, Projecten en Processen.

Informatiemanagement, onderdeel van de pijler Informatie & Technologie, heeft als doel de Erasmus MC processen te ondersteunen door continue verbetering van de informatievoorziening. Dit door de beschikbaarheid van informatie te verbeteren, door standaardisatie van informatie na te streven en de klant te ondersteunen bij het gebruik van informatiesystemen. 
Wendbaarheid is daarbij belangrijk om zo voortdurend in te kunnen spelen op de technologische ontwikkelingen van zorg. Slimme oplossingen en innovaties zijn dan ook cruciaal. Als I&T organisatie willen wij hierbij het voortouw nemen en samen met de organisatie maximale waarde creëren. 
Het Functioneel Beheer HiX bestaat uit diverse informatieclusters te weten Dossier, Kliniek, Polikliniek, Intensieve zorg, Transmuraal, Ondersteunend (Labordering, Medicatie en Autorisaties) en Medische Registratie & Facturatie. Als Functioneel Beheerder ben je onderdeel van het informatiecluster Dossier.

DOWNLOAD HIER HET COMPLETE FUNCTIEPROFIEL IN PDF

Functieomschrijving:

Als Functioneel Beheerder onderhoud je contact met inhouds- en/of procesdeskundigen, leveranciers en specialisten op het gebied van techniek en applicaties enerzijds en de gebruikers anderzijds. Je analyseert de (zorg)processen en vertaalt deze naar gewenste functionaliteit. 
Op basis van analyses en vastgelegde verbanden stel je de best mogelijke systeemconfiguratie vast en voer je deze uit of laat je dit doen. Je richt het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) in en configureert het EPD waar mogelijk voor een optimaal gebruik hiervan. Je bent verantwoordelijk voor het (laten) oplossen van incidenten, volgt de status op en koppelt deze terug naar de indieners. (Kern)gebruikers worden door Functioneel Beheer opgeleid. Je adviseert en traint klanten over de IT mogelijkheden en verbeteringen. Ook het (laten) testen van nieuwe functionaliteiten en content is een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden. Daarnaast draai je draait mee met bereikbaarheidsdiensten.

Functie-eisen:

Erasmus MC zoekt een Functioneel Beheerder die beschikt over:
 • HBO / WO werk- niveau, bij voorkeur op het gebied op het gebied van Informatiemanagement of Klinische Informatica;
 • ruime ervaring als Functioneel Beheerder in een complexe organisatie;
 • kennis van zorgprocessen. Ervaring met Functioneel Beheer in een ziekenhuis is een pré;
 • kennis en ervaring met een EPD is gewenst, bij voorkeur HiX/Chipsoft;
 • ervaring met testwerkzaamheden;
 • kennis van Functional Service Management (FSM);
 • ervaring met Agile werken in scrum teams.

Daarnaast beschikt je over de volgende competenties:
 • Je bent communicatief, gedreven en servicegericht met het vermogen om analytisch te denken, te luisteren, te anticiperen en te adviseren;
 • Je neemt initiatief voor verbetervoorstellen en hebt een enorme drive om bij te dragen aan het grotere geheel en bent hierbij organisatiesensitief; 
 • Je bent een teamplayer, gericht op samenwerking en bent doel en resultaatgericht;
 • Je kunt goed plannen, organiseren en stelt hierbij de juiste prioriteiten. Je bewaakt de voortgang van de gemaakte afspraken en plannen;
 • Je bent zelfsturend, zelfkritisch en gericht op ontwikkeling; 
 • Je bent creatief en oplossingsgericht en werkt en denkt multidisciplinair;
 • Je bent ondernemend, proactief en ‘ziet het werk’;
 • Je werkt gestructureerd en nauwkeurig;
 • Je beheerste de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. 

Arbeidsvoorwaarden:

Erasmus MC bied je een uitdagende baan in een ambitieuze moderne organisatie waar je direct een maatschappelijke bijdrage kunt leveren. Je komt te werken in een veelzijdige academische omgeving van zorg, onderzoek & onderwijs en bedrijfsvoering waar technologie een cruciale rol speelt. Er bestaat een plezierige werksfeer onder collega’s met hart voor de zorg en passie voor hun vakgebied. De mentaliteit is “handen uit de mouwen steken” om de gezamenlijke ambitie waar te maken. Op regionaal, nationaal en internationaal niveau. 

Erasmus MC biedt een vaste aanstelling voor 36 uur met een concurrerend bruto maandsalaris. Daarnaast biedt het Erasmus MC interessante en flexibele secundaire voorwaarden:

 • een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • een pensioenverzekering bij het ABP (Erasmus MC betaalt tweederde van de maandelijkse bijdrage);
 • verschillende collectieve verzekeringen waar je gebruik van kunt maken, waaronder een UMC-zorgverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering;
 • een individueel reiskostenbudget;
 • diverse studiemogelijkheden. 
Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra.

SOLLICITEREN EN PLANNING
Ben jij de gemotiveerde Functioneel Beheerder die regie voert over de verdere ontwikkeling van de architectuurfunctie binnen jouw klantdomein? En herken jij jezelf in het profiel? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet.

 • Sollicitaties (een functiegerichte motivatiebrief plus CV) ontvangen we graag zo spoedig mogelijk via www.interexcellent.nl 
 • Op basis van een brief en CV selectie worden kandidaten uitgenodigd voor een oriënterend gesprek met InterExcellent. 
 • De meest passende kandidaten worden daarna voorgedragen aan de selectiecommissie bij Erasmus MC die beslist met wie zij wenst kennis te maken.
 • Van de eindkandidaten kunnen referenties worden nagetrokken. Een (ontwikkel)assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

CONTACT OVER DEZE VACATURE
Deze procedure wordt uitgevoerd door Sietse Bergstra, partner InterExcellent IT Regie Management en Riëtte Coolen, Research Consultant, InterExcellent IT Regie Management, Baarn. Tel: 035 - 5280430, www.interexcellent.nl. We zien met belangstelling uit naar je reactie en/of sollicitatie!

Locatie:
 • Rotterdam
Sietse Bergstra

Drs. Sietse Bergstra

Managing Partner
We ondersteunen organisaties om hun keten van IT en IV weer werkend te maken.
Stuur een e-mail of bel +31 (0) 35 5280430